Over mij


 

Ik ben geboren in 1958 in Amsterdam en groeide op in een progressief en artistiek milieu. 

Na het beëindigen van een internationale loopbaan als danseres, ik was 34, besloot ik dat ik hypnotherapeut wilde worden. Daartoe was ik geïnspireerd door de bijzondere resultaten van hypnotherapie, waar ik getuige van mocht zijn gedurende het laatste levensjaar van mijn moeder, die borstkanker had. Met behulp van hypnotherapie wist zij in dat jaar langgekoesterde angsten te overwinnen, issues van wrok en verdriet te verwerken, pijn te reduceren, hoop te genereren, lichamelijke en geestelijke rust te verhogen, kortom een, onder de omstandigheden, optimale kwaliteit van leven te ervaren. 

 

Dat maakte indruk op me, het leek me geweldig om mensen op die manier te kunnen helpen, en dat vind ik nog steeds. Ik volgde de opleiding tot hypnotherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam, waar ik ook enkele jaren als cotrainer en leertherapeut aan verbonden bleef en waar ik tevens de opleiding Darmmanagement bij PDS en andere bij- en nascholingstrajecten volgde.

 

Overige bijscholingstrajecten waren onder meer Kortdurende, Oplossingsgerichte, Ericksoniaanse Psychotherapie aan het Milton Erickson Instituut, psychoseksuele hulpverlening bij London Diploma in Psychosexual and Relationship Therapy, en EMDR aan het BIVT (Bijscholings Instituut voor Therapeuten).

Sinds 2009 heb ik mij met name toegelegd op de psychoseksuele hulpverlening, en op het geven van voorlichting en educatie op het gebied van bijzondere seksuele voorkeuren.

 

 

Inmiddels kijk ik terug op ruim 20 jaar ervaring in een full time praktijk.’

 

Geregistreerd bij NBVH, RBCZ, SCAG.