De virtuele maagband


Wanneer het je echt, keer op keer, niet lukt om je eetverslaving een halt toe te roepen, je met afgrijzen, walging, gevoelens van spijt, schuld en wrok terug kijkt op je eetbuien of naar je spiegelbeeld, je blijft falen om aan die lekkere banketbakker, snackbar, of zelfs een gewone kiosk voorbij te lopen zonder er iets te eten of te snoepen in te slaan, en de weegschaal steevast een groeiend aantal kilo’s aangeeft, kan de methode van de Virtuele Maagband een uitkomst lijken.

 

Maar let wel, het is geen wondermiddel dat alle andere methodes om je gedrag onder controle te krijgen en af te vallen vervangt.

Om het lange-termijn effect van een virtuele maagband te kunnen garanderen, wordt deze methode alleen aangeboden in het kader van een compleet behandeltraject van eetverslaving en obesitas, in overleg met je huisarts, voedingsdeskundige, en bewegingscoach/sportbegeleider.

Het complete traject is opgebouwd uit een combinatie van psycho- en gedragstherapeutische gesprekken en opdrachten, waarbij de focus met name ligt op het verhogen van je eigenwaarde; hypnotherapeutische methoden waarbij de focus onder meer is gericht op de aanpak van psychische achtergronden, loslaten oude patronen, aanleren nieuw (copings-)gedrag; en coachingsgesprekken, waarbij de focus ligt op het ondersteunen van je motivatie.

 

Dit traject beslaat gemiddeld 8 tot 14 sessies over een periode van 8 tot 12 maanden, en de Virtuele Maagband methode is er desgewenst onderdeel van, die op zich drie sessies in beslag neemt: de voorbereiding en instructies, de imaginaire plaatsing van de maagband in hypnose, en het consolideren van de posthypnotische suggesties. 

 

Nadien ben je in staat om autonome keuzes te maken en zal de behoefte aan overdadig eten op natuurlijke wijze significant zijn gereduceerd of verdwenen, voel je je in controle over jezelf, lekker in je vel, prettig en tevreden bij het leven van de gezondere levensstijl die je jezelf gaandeweg als vanzelf aanmeet. Want dat is het wetmatige gevolg van een verhoogde eigenwaarde: goede zelfzorg! Maar enkele sessies zijn al voldoende om zelf te kunnen beoordelen of je effectief op weg bent en het zinvol is om op de voorgestelde wijze verder te gaan.