De virtuele maagband


Wanneer het je echt, keer op keer, niet lukt om je eetverslaving een halt toe te roepen, je met afgrijzen, walging, gevoelens van spijt, schuld en wrok terug kijkt op je eetbuien of naar je spiegelbeeld, je blijft falen om aan die lekkere banketbakker, snackbar, of zelfs een gewone kiosk voorbij te lopen zonder er iets te eten of te snoepen in te slaan, en de weegschaal steevast een groeiend aantal kilo’s aangeeft, kan de methode van de Virtuele Maagband uitkomst bieden.

 

Het therapeutisch traject waarvan de Virtuele Maagband onderdeel is, is bedoeld voor mensen met een BMI van 30+ voor wie het niet lukt om zonder hulp af te vallen. Het programma bestaat naast de imaginaire plaatsing van de maagband in hypnose, uit coachingsgesprekken en opdrachten waarbij de aandacht met name is gericht op het verhogen van eigenwaarde en het ondersteunen van je motivatie en een gezonde leefstijl. Aanvullende hypnotherapeutische interventies worden aangeboden om psychische achtergronden van het eetgedrag aan te pakken, oude patronen los te laten en nieuwe manieren aan te leren om met problemen of negatieve gevoelens om te gaan.

 

Gedurende de behandeling kun je al snel bemerken meer en meer autonome keuzes te maken in plaats van als een slaaf achter je eetlust aan te gaan en zal de behoefte aan overdadig eten op natuurlijke wijze aanzienlijk verminderen of verdwijnen, je voelt je meer in controle over jezelf, lekker in je vel en prettig en tevreden bij het leven van de gezondere leefstijl die je jezelf gaandeweg als vanzelf aanmeet. Want dat is het wetmatige gevolg van verhoogde eigenwaarde: goede zelfzorg!

 

Over het algemeen zijn drie sessies al voldoende om te kunnen beoordelen of je goed op weg bent en het zinvol is om door te gaan met de therapie. Het gehele traject beslaat gemiddeld acht tot twaalf sessies over een periode van acht  tot twaalf maanden, en de Virtuele Maagband methode is er onderdeel van, die op zich drie sessies in beslag neemt: de voorbereiding en instructies, de imaginaire plaatsing van de maagband in hypnose, en het consolideren van de posthypnotische suggesties. 

 

 

Cliënten worden geadviseerd om begeleiding door een voedingsdeskundige en professionele begeleiding in beweging of sport bij de behandeling te betrekken.